After Summer Ride Out – ASRO 2020

De lunch was als vanouds uitstekend verzorgt door Member Rolf en z’n crew. Maar, wat ging hier aan vooraf?
Zondagochtend 13 september. Een beetje mistig en best nog wel fris. Her en der in de provincie (zelfs in Noord Holland) werden de diverse Harley’s gereed gemaakt voor de After Summer Rideout. Individueel en in groepjes werden wij welkom geheten in “ De Herberg” in Waskemeer. Een prachtige locatie (bijna in de achtertuin van Ed en Ursula) waar je heerlijk kunt lunchen, dineren of gewoon een kop koffie kunt nuttigen.

Met huisgemaakt gebak wel te verstaan. Want beste lezer “De Herberg” in Waskemeer is een locatie die wordt bestierd door vrijwilligers. Alles voor de goede zaak; het in stand houden van een welkom/rust punt in dit mooie dorp en de omgeving. Prachtig dat dit soort initiatieven nog ondernomen worden. En leuk dat wij als LCH hiervan gebruik mogen maken. Leuk ook dat we bij de laatste twee rideouts kennis mochten maken met verrassend nieuwe locaties. Het verbreed onze kennis van (Horeca) zaken nietwaar? Director of the club Ed Buurman, tevens een der organisatoren van deze rideout voorzag ons van een welkomwoord.

Een speciaal welkom was er voor drie nieuwe leden: Sjoukje Lageveen, Klaske Lageveen en Aly Bosma werden ingeschreven als niet rijdende maar wel genietende leden. Rond tien uur vertrokken wij met 38 liefhebbers richting Bakkeveen. Ed in de routebepalende positie met daarachter Marcel als wegzetter. 32 Harley’s daarachter waren Rim en ondergetekende gepositioneerd als achterrijders. Rond Bakkeveen is de natuur prachtig en tussen de versnellingen door konden we daar best wel even van genieten. Via Allardsoog reden we naar De Wilp waar de kerkgangers ons glimlachend tegemoet zwaaiden. Vlak na Marum doken we onder de A7 door en reden over de Folgesterlaene naar Luchtenveld. De WÂlden is een prachtig stuk FryslÂn gekarakteriseerd door dorpjes zoals bijv. Houtigehage en Boelenslaan. We toucheerden Harkema en reden langs Drogeham en Kootstertille. De brug Skulenboarch was geopend voor transport over het water wat ons de gelegenheid gaf enkele foto’s te maken. Via Noord Bergum en Veenwouden doken we de noordelijke wouden in hier reden we volop in het najaarszonnetje.

Er waaide een stevig windje. Karakteristiek voor de omgeving, we naderden de kust meer en meer. Ed en Ursula pakten flink uit met prachtige dorpjes zoals Burdaard, Jislum, Genum en Ferwerd. Daarna richting Marrum, Hallum, Finkum en langs Stiens naar Menaldum. Via Dronrijp reden wij langs “op Hatsum” waar wij bij de vorige rideout de laatste stop hadden bedacht. Een prachtig binnendoor weggetje bracht ons langs Baijum en Winsum. Uiteindelijk via Baard, Mantgum en Oosterwierum naar Irnsum. In Akkrum stond de lunch voor ons klaar. Wat opviel deze editie van de ASRO; er werd keurig gereden en er werd heel goed rekening gehouden met wel of niet bereden Paarden. Het blijft een feit dat deze schrikkerige dieren liefhebbers van het Harley geluid zijn, maar dat ze daar wat vreemd op reageren. Ook positief was de wijze van opgave dit keer, het bleef nog lang gezellig.

Een Harleygroet van Gerrit