14 APRIL 2013

Foto’s AFoto’s B

Onze meteorologen voorspelden al anderhalve week een prachtige zondag; zonnig, warm en droog. Echter, bij het aanrijden naar de Koningshof kreeg menigeen een bui op de helm en de temperaturen vielen toch nog wat tegen. We zijn met 22 motoren en 30 personen naar deze ride out gekomen. Tijdens de koffie met gebak werden de nieuwe leden voorgesteld en kreeg Ares de gelegenheid het wegzetsysteem en de baksteenformatie uit te leggen. Dankzij de strakke regie van Jantinus bleef Ares bijna binnen de 3 minuten.

NMRO 2013

Om 11.05 trok een ieder zijn pak aan, waarna we met droog weer vertrokken onder leiding van Roeli op haar prachtige, spiksplinternieuwe, Fat Bob! Ares gaat wegzetten op zijn nieuwe, chique, Road King. Op uitdrukkelijk verzoek van Roeli, rijden Marcel en Susan achter om de boel bij elkaar te houden, daarover straks meer! Het begon direct goed, prachtige dijken, het Tjeukemeer, heerlijke weggetjes binnendoor.

Maar wat gebeurt daar in Ossenzijl, die brug gaat open en dat midden in onze groep, het watersportseizoen is kennelijk ook begonnen. Wat een gedoe, die brug gaat niet meer dicht, zou de klep stuk zijn? Oooh nee, kijk, daar heel in de verte komt nog een motorjacht aan, dat zal het wel zijn. Motorjacht voorbij, nog steeds geen beweging in die klep, “What the ….!”. Dan begint eindelijk de boel te bewegen, we hebben 15 minuten voor drie boten stil gestaan! We rijden verder, maar de kop van de groep is in geen velden of wegen meer te bekennen. Gezwind rijden we door en blijven rechtdoor rijden omdat dat immers de bedoeling is als er geen wegzetter is geplaatst. Zo ook bij een discutabele kruising, we kunnen rechtdoor maar de weg loopt naar links, wat te doen. De eerste rijder neemt zijn of haar beslissing en volgt de route rechtdoor, iedereen er achter aan. Nu komen we in een erg smal gebeuren, is dit wel ok? Dan komen Marcel en Freerk om ons heen naar voren denderen: “Omdraaien, we zitten verkeerd!”. Wat bleek later, degene die was weggezet was teruggekeerd omdat hij dacht dat er iemand pech had! Hier zal Ares in de toekomst gegarandeerd op terugkomen denk ik!! We keren dus om en nemen dan de goede afslag en zien we het eerstvolgende weggezette member staan. Helm had hij al afgedaan, volgens mij had hij er geen vertrouwen meer in.

Bij de nadering van Blokzijl werden we door een verkeersregelaar tegengehouden. Er vond een nautisch evenement plaats en het verkeer werd geweigerd. Maar, zie daar, Roeli wenkt de verkeersregelaar en na een kort onderhoud kan deze de ogen en charmes van Roeli niet weerstaan en mogen we door, dwars door Blokzijl en langs de haven! Snel door via de Moespot, Sint Jansklooster naar Belt-Schutsloot voor de lunch bij Eetcafé “De Waterlelie”, want we kregen honger. Er was niet al te veel parkeerplek dus moesten een paar members hun Harley bij de afvalbak neerzetten, het is gelukkig goed afgelopen. Eén tafel had wel besteld maar werd vergeten, zij hebben het ternauwernood overleefd.

De lunch bij Eetcafé "De Waterlelie", want we kregen honger.

Na de maaltijd weer door richting Wanneperveen en Drenthe. Verder door de bossen van Drenthe richting Appelscha en dan omhoog via Makkinga en Hemrik naar Drachten waar HD-Point ons een drankje aanbood.
Het was een mooie eerste ride out met goed weer, niet wat was beloofd maar toch mooi motorweer. We reden een prachtige route met dank aan Roeli en Susan! Bekijk de prachtige foto’s van Sietske en Ruud! See you for the next one!

 

 

Foto’s B

 

 

Foto’s A

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.