Limburg

Vrijdagmorgen 24 augustus zijn we vanuit Hotel Amicitia in Sneek vertrokken voor een weekend in Limburg. Doel was “Huize Damiaan” in Simpelveld, een seminarie wat nu een  multifunctionele taak heeft. 

In Geleen werden we opgewacht door members van het Limburg Chapter en de ontvangst was uitermate hartelijk. Na de (hernieuwde) kennismaking ging het naar de dealer in Kerkrade, Dutch Hills Harley-Davidson, waar we werden ontvangen met koffie en Limburgse vlaai. Later werden we door het Limburg Chapter naar “Huize Damiaan” begeleid.

pechvogelgeval

 

 

Op de weg erheen kreeg onze Head Roadcaptain pech in de vorm van een gebroken belt van de RoadKing. Dit pechgeval werdt opgelost.

De avond was zeer gezellig en over de details kan ik me niet uitlaten. Zaterdag was het verzamelen en om een uur of negen vertrokken we onder begeleiding van het Limburg Chapter richting de Belgische Ardennen. Het was een prachtige rit, mooie en minder mooie wegen, stadjes waar we stopten voor een pauze op een mooi terras en niet te vergeten de Belgische frites!

 

Supergezellig.

De terugweg voerde door “De Hoge Venen”, een hoogveen gebied op meer dan zeshonderd meter hoogte, het woei er dan ook stevig. Na nog een korte stop bij een ijskraam, een echte “hot spot” in het Limburgse land waren we om een uur of half vijf weer terug en konden we na een verfrissende douche, op het terras onder het genot van een koele versnapering terug kijken op een prachtige dag en een mooie rit onder zeer goede  weersomstandigheden. ’s Avonds werd er na de barbecue een feest gebouwd onder leiding van een D.J. en er was mogelijkheid om je artiest te voelen met de karaoke show en wat blijkt iedereen kan zingen en doet dan ook mee!

Over de kleine uurtjes niets dan goeds. Zondagmorgen namen we na het ontbijt afscheid van onze Limburgse vrienden en werdt er de wens uitgesproken op een weerzien in Fryslân. Op de terugweg kregen we slechts twee wolkbreuken over ons heen, voor de rest een goede en veilige rit en konden we terugblikken op een geslaagd Lakes Weekend 2012.

 Jitse Kalsbeek 

 

 

De foto’s: Set 1, Set 2, Set 3.